Kläder för dig som både tränar och tävlar med din cykel

Om du ska ut och träna eller tävla på cykel behöver du passande kläder som hjälper dig fokusera på cyklandet. Du kan exempelvis hitta lämpliga cykelkläder på den här sidan. Men, då kanske du undrar vilka plagg du ska börja med. Investera i ett par cykelbyxor av bra kvalitet, helst med vaddering så att du slipper skav.

Basgarderob för cykling

En komplett basgarderob för cykling innehåller även tröjor i funktionsmaterial, cykelskor samt handskar. För kyligare dagar är det dessutom perfekt att slänga på sig skoskydd, arm-, knä-, eller benvärmare och en värmande mössa. Därtill är det praktiskt att ha med dig en funktionell träningsjacka och regnkläder. Med det här i garderoben är du redo för en cykeltur i alla väder.

Glöm inte hjälmen

Att cykla är en bra motionsform som stärker konditionen och benmusklerna, samtidigt som du får frisk luft. Men ibland är olyckan framme, därför behöver du även passande skydd när du är ute och cyklar. Det mest självklara skyddet är såklart cykelhjälmen vilket finns i olika modeller anpassade för racing, city samt mountainbike.

Om du känner att du vill vara helt på den säkra sidan kan du även investera i ett par armbågs- och knäskydd, så undgår du skrubbsåren.