Jakt som stort intresse

Att ha ett stort intresse för jakt innebär att du kommer riktigt nära djur och natur. Upplevelserna går utöver det som andra får uppleva i skog och mark. Det är ingen överdrift att säga att det inte bara är ett intresse, utan rentav en livsstil att jaga.

Utrustning efter behov

Det går att jaga i hela Sverige, vilket gör att du har möjlighet att jaga i vitt skilda miljöer, i fjäll, skog och på fält. Beroende på var du jagar så ändras förutsättningarna och du behöver anpassa din utrustning därefter. All nödvändig utrustning har det gemensamt att den ska hålla dig torr, varm och trygg. Utrustningen behöver också anpassas efter vilken typ av jakt du utövar, om du jagar småvilt eller högvilt.

Säkerhet framför allt

Det finns en hel del att tänka på när det gäller säkerhet vid jakt, du bär ju trots allt runt på ett vapen i skogen eller var du nu är när du jagar. Till exempel, att det hålls en god kommunikation i jaktlaget och att (alla skott hålls inne om det finns minsta tveksamhet kring säkerheten.För din egna säkerhets skull kan du se över hur du bär ditt vapen och om du gör det på bästa sätt idag. Bär aldrig ett laddat vapen utan se till så att det inte finns skott i ditt vapen när du går i skog och mark.