Bra träning för hela familjen – skaffa cyklar

Cykling är en träningsform som passar alla. För det första är det med cykling enklare att själv anpassa träningsintensiteten så att det passar dig bättre. Blir du trött så kan du cykla på en lättare växel och återhämta dig. Det är också en rolig träningsform där fartfantasten i dig kan få sin ranson.

Snäll träning för kroppen

Dessutom är det en väldigt snäll träningsform för kroppen. I jämförelse med löpning som kan ta hårt på knän och fotleder med alla stötar, så är cykling en betydligt mjukare träningsform för kroppen som gör att du kan hålla på mycket längre. Det är också en träning som är lättare att göra tillsammans med andra.

Använd cykeln i vardagen eller på semestern

Cykeln kan du använda i så många mer sammanhang än bara träningen. Du kan ta med familjen på cykelsemester, eller kanske till ett sommardopp i den lokala sjön. Ni kan också spara in bensin på skjuts om barnen kan ta cykeln till kompisarna eller aktiviteterna. Kolla in här för att se vilka cyklar och cykeltillbehör som passar er bäst. Med en riktigt bra cykel blir det så mycket roligare och enklare för dig att ta dig ut på vägarna.