Från båten i plurret

De allra flesta som sysslar med rodd av olika slag vet att det handlar om en sport med många enformiga och repeterande moment som i det långa loppet kan nöta en hel del på kroppen och därför också leda till skador. För att förhindra att tråkiga scenarion som detta uppstår så är det bästa man kan göra att även lägga in alternativ träning på schemat, som inte fokuserar just på de rörelser och muskelgrupper som vanligtvis används för att ro. Idag slår vi därför ett slag slag för simningen, som är en extremt bra och skonsam träningsform att alternera med.

Både under vintern och sommaren

Simning är någonting som man kan syssla med både under vinter- och sommarhalvåret. Antingen utomhus i havet eller någon form av sjö, eller inomhus i en privat pool eller någon lokal simhall. Det är helt enkelt en lättillgänglig träningsform som dessutom är extremt skonsam för kroppens muskler och leder, då vattnet ständigt förhindrar alldeles för hetsiga rörelser.

Simutrustning

Som med allt annat här i livet så är det även trevligt att simma med stil! Snygga och funktionsdugliga badkläder är det idag tack och lov gott om, som ett par schyssta badbyxor från panos, bikini, eller baddräkt. Vissa föredrar även att använda sig av simmössa och undervattensglasögon när det simmar, något som vi dock känner att man gott kan klara sig utan så länge man inte simmar på en väldigt hör nivå.

Dessutom roligt

En annan aspekt gällande simningen som man heller inte bör glömma bort är att det faktiskt rör sig om en väldigt rolig tärningsform. Detta kan göra att du plötsligt får än mer motivation till att träna i största allmänhet, något som självfallet är ett stort plus för vilken idrottare som helst!